Vi är svensk återförsäljare av Hoosier´s motocrossortiment

Nedan följer en presentation av Hoosier. Kika in i vår webshop för priser.

Hoosier´s ambition

"Hoosier´s ambition är att vara den dominerande, kunddrivna leverantören av racingdäck.

Vårt bolags existens och fortsatta framgång beror på hur väl vi uppfyller vårt ansvar att betjäna våra kunder genom att tillhandahålla säkra kvalitetsprodukter till amatörer och professionella motorsportutövare."


Historia

Hoosier Racing Tyres historia är en amerikansk dröm som går i uppfyllelse för två unga, Indiana-entreprenörer som förvandlade en personlig vision till verklighet.

Det startade i början av 1950-talet då Bob Newton, tillsammans med sin stödjande fru Joyce, började en framgångsrik racingkarriär på de små asfaltbanorna i norra Indiana. Bob, som många av hans medförare, var inte nöjd med att köra på gatdäck med sina begränsade storlekar och hårda slitbana. Det var under dessa tidiga dagar som Bob hade en vision att producera sina egna däck specifikt utformade för tävling.

1957 beslutade Bob och Joyce att börja producera sina egna race-däck genom att regummera gatdäck med mjukare gummiblandningar. De började sin verksamhet i en gammal övergiven hästlada i South Bend, Indiana, och sålde sina däck till lokala förare. Hoosier-namnet valdes för deras företag för att återspegla ursprunget till Bobs racerötter på de korta banorna i Mellanvästern.

Den lila färgen som förkroppsligar märket Hoosier Tire idag kom från färgen på Bobs första racerbil.

1988 tacklade Hoosier Tire en enorm milstolpe när man gick in i NASCAR Winston Cup Series (för närvarande Monster Energy). Under det första året lyckades Hoosier med att vinna nio segrar, medan de fick sin seger på Dayona 500 1989.

1992 tog Hoosier ytterligare ett djärvt steg och beslutade att bygga sin andra däckanläggning för att förbereda företagets återgång till NASCAR:s Winston Cup-serie. Denna däckanläggning ägnades enbart till tillverkning av slanglösa radiella racedäck för att köra på banormed hastigheter över 200 mph.

Vid sekelskiftet såg Hoosier Tire att genomföra ett massivt  flerårigt fabrikkonsoliderings- och uppgraderingsprogram som förde all verksamhet till ett  fabrikskomplex.

Den 4 oktober 2016 köptes Hoosier Racing Tire av Continental Tire.

Idag är Hoosier Racing Tire den största tillverkaren av race däck i världen. Hoosier har vuxit till att producera över 1000 olika typer av racedäck. Företaget har ett eget 300 mph testhjul, ett teknikcenter, avancerade, helt integrerade produktionsanläggningar som nyligen har lagt till en högteknologisk blandningsanläggning, med tillräcklig kapacitet för att producera inte bara för Hoosier Racing Tire, men också ha förmågan att producera gummi för externa kunder.

Med hundratals racevinnare som årligen krönas är vi verkligen "Tires designed for champions."

© Copyright HVR-BIKES.SE